Ancient Roman Cuisine

35 recipes for today

Brigitte Leprêtre

This original book features 35 genuine ancient Roman recipes inspired by the works of Apicius, the cook of Emperor Tiberius. In order to make them feasible by today’s cooks, the author tried all of them. The proportions and cooking times have been added whenever they were not indicated by Apicius.

Each recipe is displayed on a double-page. On one side is the illustrated recipe, and on the other side a frame with interesting information on various aspects of Roman daily life. Photographs of ancient objects and mosaics immerse the reader into a past that turns out to be much closer to us than we thought.

Format 14 x 22 cm
80 pages

10 €




9782846731508

Le samedi 4 novembre 2017 s’est tenu le salon Histoire et Littérature, sur le site gallo-romain de Cassinomagus, à Chassenon, en Charente.
Nos auteurs, Brigitte Leprêtre et Dorothée Buffetaut y ont dédicacé leurs livres, La cuisine romaine antique et La cuisine gauloise.
Bientôt, un nouveau titre va paraître dans cette collection de livres de cuisine de l’Antiquité. Tenez-vous au courant en visitant régulièrement notre site.

* De gauche à droite, Dorothée Buffetaut et Brigitte Leprêtre. (DR)
* Brigitte Leprêtre et une lectrice. (DR)
* Charcuterie gauloise et tartines gallo-romaines. (DR)

Pour marque-pages : Permaliens.

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